Bugun...



Pedal Çevirerek Can Kurtaracaklar


facebook-paylas
Tarih: 18-11-2013 00:00

Pedal Çevirerek Can Kurtaracaklar


Pedal Çevirerek Can Kurtaracaklar

Bursa´da Yeşil Pedal Bisiklet Derneği üyeleri, muhtemel bir afet durumunda arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için Bursa İl Jandarma Komutanlığı´nda eğitimden geçti. 
Bursa Valiliği, AFAD İl Müdürlüğü, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi ile Yeşil Pedal Bisiklet Derneği iş birliğiyle bisiklet tutkunlarına eğitim verilmeye başlandı. Eğitimlerin ilk günkü programına İl Jandarma Komutanlığı´nda start verildi. Komutanlar, bisikletçileri kapıda selam durarak karşılarken, sporcular da askerlerle bir süre sohbet etti. Ardından sporculara afet durumunda yapılması gerekenler ve jandarma teşkilatı hakkında bilgi verdi. Daha sonra sahaya inen sporcular, ilk Skorsky tipi askeri helikopterin özelliklerini yakından görme imkanı buldu. Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ile İl Jandarma Komutanı Vedat Çolak´ın da eşlik ettiği sporcular, helikopter pilotlarının verdiği eğitimleri pür dikkat dinledi. Sporcular daha sonra jandarma aram kurtarma timlerinin görevleri ve çalışmaları hakkında bilgi alırken, son olarak da şimdiye kadar birçok olayda görev alan arama kurtarma köpeklerini inceledi.

BİSİKLETÇİLER AFETE HAZIR
Yeşil Pedal Bisiklet Derneği Kurucu Başkanı Yalçın Ataylar, 70´e yakın sporcunun afet hakkında bir dizi eğitimden geçeceğini anlatarak, "Afet anında bisikletçi arkadaşlarımızla gönüllü olarak neler yapabileceğimizi konuştuk. Bisikletçi her yere gidebilir. Yolların çöktüğü ve iletişimin kesildiği noktalara rahatlıkla ulaşabiliriz. Bu konuyu AFAD İl Müdürlüğü´ne sunduğumuzda inanılmaz bir destek aldık. Yer ve zaman gözetmeden eğitim verebileceklerini söylediler. Bundan sonra temel ilk yardım, deprem bilinci, temel itfaiye konusunda eğitimler alacağız. Bisikletçi, enkazdan yaralı kurtarmayacak, enkazda görev almayacak. Esas önemli olan lojistik nokta. Bisikletçiler telsiz iletişimi sayesinde afetlerde önemli rol oynayacak. Bu proje dünyada bir ilk" dedi.
Bisikletçilere çalışmalarını anlatan jandarma arama kurtarma ekipleri, 1 Ocak 2013 itibariyle şimdiye kadar 495 adet olaya müdahale ettiklerinin altını çizdi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI