Bugun...



Melih Gökçek’in Twitter hesabı çalındı


facebook-paylas
Tarih: 23-06-2014 21:33

Melih Gökçek’in Twitter hesabı çalındı


ANKARA (CİHAN)- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Twitter hesabı dün sabah saatlerinde

ANKARA (CİHAN)- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek`in Twitter hesabı dün sabah saatlerinde hack`lendi. Hesabı ele geçiren hacker`lar ilk iş olarak Başbakan Erdoğan`ın bilinen en popüler hesabını engelledi ve bunu fotoğrafıyla paylaştı.

Melih Gökçek`e ait olan ve 2 milyona yakın takipçi sayısına sahip ``06melihgokcek`` hesabı, kendilerini Siber Ergenekon Tim olarak tanıtan bir grup hacker tarafından hack`lendi. Birkaç saat içinde onlarca tweet atan hacker`ların ilk tweet`i ``Ne mutlu Türküm diyene - Mustafa Kemal Atatürk`` - Siber Ergenekon Tim`` mesajı oldu. Kısa sürede 2 binden fazla retweet alan mesajın ardından ``EGO otobüslerini bu sabah itibari ile bedava yapıyorum lan`` ve ``İtiraf ediyorum fişkiyeyi ben kırdım`` yazdılar.

Hesabın ele geçirilmesinin ardından bir açıklama yapan Melih Gökçek, Twitter hesabının bu sabaha karşı hacklendiğini belirterek, ``Twitter hesabım hacklendiği için hesabımdan yazılan ve yapılan açıklamaların benimle hiç bir ilgisi yoktur. İkinci bir açıklama yapana kadar hesabımdan yapılan açıklama ve bilgilerin dikkate alınmamasını kamuoyunun bilgisine sunarım.`` dedi.

Başbakan Erdoğan`ın, 4 milyonun üzerinde takipçiye ulaşan sözde hesabını da engelleyen ve bunun fotoğrafını paylaşan hacker`lar hesabın Twitter profil fotoğrafındaki Gökçek`in resmini değiştirmezken, kapak fotoğrafını değiştirmeyi ise ihmal etmedi. Hesabın hack`lendiğini öğrenen Gökçek ise kendine 06_Melih_Gokcek adında yeni bir hesap açtı. 4 saat içinde 18 bine yakın takipçiye ulaşan hesap üzerinden hacker`larla yazışan Gökçek, hesabı teslim etmelerini istedi.

CİHAN







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI