Bugun...



Havacılık ve Uzay Grubu Çalışmasını Tamamladı


facebook-paylas
Tarih: 09-09-2013 12:14

Havacılık ve Uzay Grubu Çalışmasını Tamamladı


Havacılık ve Uzay Grubu Çalışmasını Tamamladı

11. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Şurası kapsamında çalışmalarını sürdüren Havacılık ve Uzay Teknolojileri Grubu iki gün süren çalışmaların ardından, 2035 yılı hedeflerini belirledi.

Çalışma grubu adına sunum yapan ve açıklamalarda bulunan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, şura kapsamında bir yılı aşkın süredir yapılan çalışmaların sonucunda havacılık ve uzay teknolojileri alanında 2035 yılı hedeflerinin belirlendiği ifade etti. Havacılık sektöründe ülkemizde ve dünya da önemli yere sahip olan katılımcıların yaptığı sunumlar ve konuşmalar ile havacılık sektörünün geleceğinin tartışıldığı 11. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Şurası’nın verimli geçtiğini belirten Genel Müdür Orhan Birdal, “Son on yılda gerçekleştirilen reformlar ve başarılı çalışmalarla Türkiye dünyanın güçlü ekonomileri arasına girmiştir. Buna paralel olarak havacılık sektörünün isabetli ve çağdaş ulaştırma politikaları ile desteklenmesi, Türkiye havacılık sektörünün gelişim potansiyelini sürdürülebilir hale getirmiştir. Ayrıca dünya dinamiklerinin yükselen ekonomiler lehine eksen değiştirmeye başlaması gibi etkenler de Türk havacılığının ufkunu açan faktörlerdir. Bu potansiyelin doğru kullanılabilmesi için bütünsel ve sürdürülebilir bir vizyon ortaya koyabilmek gerekmektedir. Herkes için ulaşım ve hızlı erişim için Türkiye’nin havacılık vizyonunun 2035 yılına kadar nasıl olması gerektiği bu panelde tartışılacak ana konulardan biri olacaktır” dedi.

Stratejik bir vizyonun oluşturulmasında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yanı sıra,   ilgili diğer Bakanlıkların da bakış açılarının bu vizyona entegre edilmesinin önemine de değinen Birdal, “Bu vizyonu ortaya koymakta etkin planlama ilkelerine uygun hareket etmek büyük önem taşımaktadır. Hizmetlerde ve teknoloji üretiminde rasyonellik ilkesine uygun hareket edebilmek, insan kaynağı ihtiyacını en uygun şekilde belirlemek ve nitelikli insan gücünü yetiştirmek, teknolojik ürünlerde ve hizmet altyapısında dışa bağımlılığı azaltmak, sürdürülebilirlik ile çevreye ve insana duyarlılık anlayışının sektörün her alt bileşenine uygulamak gibi hedeflere ulaşabilmek açısından etkin planlama kilit bir önem arz etmektedir” dedi.

Yapılan sunumun ardından katılımcıların görüşünü alan çalışma grubu, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal başkanlığında Şura sonuç bildirgesini  hazırlamak ve sunmak için çalışmalarını sürdürdü.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI