Bugun...



İZSU, Buca’ya yağmur suyu drenaj kanalı yapıyor


facebook-paylas
Tarih: 13-08-2013 12:03

İZSU, Buca’ya yağmur suyu drenaj kanalı yapıyor


İZMİR (CİHAN)- İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün, Şirinyer Mehmet Akif Caddesi’nde başlattığı

İZMİR (CİHAN)- İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün, Şirinyer Mehmet Akif Caddesi’nde başlattığı yağmur suyu ve atık su kanal çalışmaları tamamlandığında, her şiddetli yağışta Şirinyer Pazaryeri ve Tansaş önünde yaşanan su baskınları sona erecek. Yaklaşık 2,7 milyon liraya mal olacak çalışmalar, trafik akışını rahatlatmak için etap etap yürütülecek.

Yoğun yağışlı mevsimlerde, cadde ve sokaklarda biriken yağmur suyunu kısa sürede denize veya derelere ulaştırmak için yağmur suyu kanalları döşeyen İZSU Genel Müdürlüğü, Buca’da ‘birleşik sistem’ çalışan atık su ve yağmur suyu hatlarını ayırmak için kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Projenin ikinci etabında yer alan İnkılap, Hürriyet, Güven ve Laleli mahalleleri yağmur suyu ve atık su kanalı inşaatı bu hafta başında başladı. Mehmet Akif Caddesi’nin Namık Kemal Caddesi ile Şirinyer İZBAN İstasyonu’nun yer aldığı Cemil Şeboy Caddesi arasında kalan kısmı, İZSU çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatıldı. Mehmet Akif Caddesi’nde üç etapta yürütülecek çalışmalar, Menderes Caddesi güzergahını izleyerek Şirinyer PTT önünde son bulacak. İZSU çalışmalarının tamamlandığı her etap sonrası cadde trafiğe açılacak.

GÖLLENMELER ENGELLENECEK

İmalat çalışmaları kapsamında, cadde boyunca 2 metreye 1,5 metre ebatlarında bin 182 metre ve yan sokaklarda 1x1 ebatlarında 725 metre uzunluğunda kutu menfez (kapalı kesit dere) yapılacak. Ayrıca, 3 bin 677 metre uzunluğunda yağmur suyu kanalı ile 2 bin 683 metre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşenecek. Güven ile Laleli mahallerinden gelen yağmur suları, yeni yapılan menfezlerde toplanarak Meles Çayı’na aktarılacak. Kanal suları ile yağmur sularının ayrı toplanmasıyla birlikte, Şirinyer bölgesinde şiddetli yağışlarda yaşanan sıkıntılar son bulacak. Özellikle Menderes Caddesi Tansaş ve Şirinyer Pazaryeri önünde göllenmeler ortadan kalkacak. Yaklaşık 1,2 kilometre uzunluğunda kutu menfez çalışmaları eylül ayı sonunda tamamlanacak. Bu çalışmanın ardından Akdoğan Caddesi’nden başlayarak 510 sokağa dönülen bölümde 1x1 kutu menfez imalatı yapılacak. İnkılap, Hürriyet, Güven ve Laleli mahallelerine döşenecek yağmur suyu hatları da 2014 yılı şubat ayında bitirilecek. Çalışmalar, 2 milyon 688 bin liraya mal olacak.

PROJENİN BİRİNCİ ETABI BİTTİ

İZSU Genel Müdürlüğü, Buca İnkılap Mahallesi 502 Sokak ve Pazaryeri, metro istasyonu çevresi ile Şirinyer bölgesinde yaşanan su baskınlarını önlemek amacıyla projenin birinci kısmında Aydın Hatboyu Caddesi, Cemil Şeboy Caddesi, 502, 502/2, 504 ve 511 sokakları kapsayan 774 metrelik bölümü tamamlandı. Bu kapsamda bir adet yağmur suyu terfi merkezi de yapıldı.





CİHAN







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI