Bugun...



"2 Yılda İstanbul’un Susuzluğunu Bitirdik"


facebook-paylas
Tarih: 08-02-2014 23:01



"2 Yılda İstanbul’un Susuzluğunu Bitirdik"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ​"CHP iktidarları, zaten merkezi yönetime bunlar gelemez, işte böyle kenarda köşelerde bazı yerlerde geliyorlar, zamanında da nasıl olduysa İstanbul`u aldılar duman ettiler" dedi.
Erdoğan, Kartal Meydanı`nda 20 kavşak ve yolun toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, dertlerinin İstanbul`un ulaşımını toplu taşım kültürüyle daha da rahatlatabilmek olduğunu çünkü başka çözümün bulunmadığını söyledi.
"Ancak toplu taşım kültürüyle ve yapılacak katlı otoparklarla, her istasyonlarda inşallah bunu daha iyi duruma getireceğiz" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kardeşlerim, bakınız bütün bu adımlar atılırken, İstanbul`un hava kirliliği noktasında önemli adımları ta 1994-1998 arasında attık. Şimdi az önce sayın Topbaş`ın söylediği konu aslında üzerinde durulması gereken çok önemli bir konu. Neydi o? Eski günlere dönmek… Bu var ya bu, yenilir yutulur bir şey değil bu. Bu İstanbulluya, İstanbul halkına bir hakarettir. Eski günlerde ne vardı? İSKİ yolsuzluğu vardı. Hatırlayın, mahkum oldu, içeri girdi. Kimdi? Başta İstanbul`un CHP yönetimi vardı. CHP yönetimiyle İSKİ vardı. CHP iktidarları, zaten merkezi yönetime bunlar gelemez, işte böyle kenarda köşelerde bazı yerlerde geliyorlar, zamanında da nasıl olduysa İstanbul`u aldılar duman ettiler. Kardeşlerim, CHP demek susuzluk demektir. İstanbul susuz muydu? Şimdi ben buradan 18 yaşındaki gençlere sesleniyorum. Benim 18 yaşındaki genç kardeşime veya bu seçimde ilk defa oy kullanacak olanlara sesleniyorum, sizler susuz İstanbul`u görmediniz. Annenize babanıza sorun."
Gençlerin, hava kirliliğinin olduğu İstanbul`u yaşamadıklarının altını çizen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Annenize babanıza sorun, gazeteler maske dağıtıyordu maske. Hava kirliliğinden rahatsız olmayalım diye... Hatırlıyorsunuz değil mi anneler? Babalar hatırlıyorsunuz değil mi? O susuz İstanbul`da şu Pendik`te, şu Kartal`da ne vardı biliyor musunuz? `Susuz istasyonu` diye istasyonlar vardı. Erol efendi, hatırlıyorsun değil mi susuz istasyonu? Sokaklar öyle şimdiki gibi parke, asfalt böyle bir şey yok. Yavrular, o küçük yavrular ellerinde bidonla CHP`nin İSKİ`sinin Suser`i vardı Suser`i... Tankerler gönderiyordu oralara, o tankerlerle su dağıtıyorlar da ve bidonlarla su taşıyorlardı."
"2 yılda İstanbul`un susuzluğunu bitirdik"
Başbakan Erdoğan, İstanbul`un şu anda susuz olmadığını vurgulayarak, "Artık su satan yerler kaldı mı? Hepsi kapandı gitti. Ne ile? Bizimle gitti. Hamdolsun 2 yılda İstanbul`un susuzluğunu bitirdik" diye konuştu.
Sakarya`dan, Trakya`dan, Istranca Dağları`ndan dağları delerek, İstanbul`a su getirdiklerini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
"İşte burada da şimdi az önce yine değerli belediye başkanı söyledi. Boğazın altından 11 metre çapında bir tünelle Asya`dan Avrupa yakasına su geliyor. Niçin? Bir tarafta bir sıkıntı olursa öbür taraftan bunu ne yapalım, giderelim diye. Allah`tan ki bunlar denizin altında da görmüyorlar. Görseler onu tıkamak için de kampanya yaparlar. Çünkü CHP susuzluk. Allah`tan Marmaray`ı görmüyorlar, Marmaray`ı görseler onu da durdurmak isterler. Bak üçüncü boğaz köprüsünü görüyorlar şimdi bakıyorsunuz zaman zaman motorlarla oraya gidip `bu çevreye aykırıdır`... Ne o çevreye aykırı olan? 250 metre yüksekliğinde şu anda kuleler yükseliyor. Oradan asma köprü yükselecek."
"Bir taraftan ulaşım sıkıntısı diyeceksin, ulaşımı çözmek, bu sıkıntıyı çözmek için yapılan üçüncü köprüye de karşı çıkacaksın" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
"Siz birinci köprüye de karşı çıktınız. İkiye de karşı çıktınız, şimdi de üçe karşı çıkıyorsunuz. Bunların cibiliyetinde bu var bu... Bunlar eser ortaya koyamazlar, bunlar yapmaya değil, hep yıkmaya geldiler. Kardeşlerim, bunlarda dürüstlük yok, bunlar doğru konuşmazlar, akşam başka konuşurlar sabah başka konuşurlar. Bu oyunu bugüne kadar hep siz bozdunuz, yine siz bozacaksınız. Allah`ın izniyle İstanbul`da diyorum ki yoğun bir çabayla, yoğun bir gayretle inşallah İstanbul`un yerel iktidarını sadece büyükşehirde değil, tüm ilçelerde hep birlikte ak belediyecilikle tanıştıralım. Kartal bir yanlışa kurban gitti, bu yanlışı inşallah bu dönemde düzelteceğinize inanıyorum."
Erdoğan, Kartal`da ne varsa yine kendi dönemlerinde olduğunu belirterek, "Öyle zannediyorum ki son 5 yılda zaten burada nelerin olduğunu, nelerin olmadığını çok daha iyi gördünüz. İnşallah önümüzdeki dönem 30 Mart sonrası, Kartalımız`da da çok farklı bir dönem olacak" diye konuştu.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI