Bugun...



Ukrayna’da Düşen Yolcu Uçağı İle İlgili Taraflar Birbirini Suçluyor


facebook-paylas
Tarih: 17-07-2014 20:41

Ukrayna’da Düşen Yolcu Uçağı İle İlgili Taraflar Birbirini Suçluyor


Ukrayna’da Düşen Yolcu Uçağı İle İlgili Taraflar Birbirini Suçluyor

MOSKOVA (CİHAN)- Ukrayna’nın Donetsk bölgesinde Malezya Havayolları’na ait Boeing-777 tip uçağının düşmesinde taraflar birbirini suçladı. Uçağın füze ile vurularak düşürüldüğü iddia ediliyor. Bu arada uçağın parçalarına ulaşan yerel halk çektikleri fotoğrafı sosyal medyada paylaştı.

Kiev yönetimi, bölgenin Ukrayna ayrılıkçı grupların kontrolünde olduğunu ve onlar tarafından düşürüldüğünü iddia ederken, tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti (DPR) Başbakanı Aleksandr Boroday da, uçağın düşürülmesinin Ukrayna ordusunun bir provokasyonu olduğunu savundu.

Boroday, “Yolcu uçağının Donetsk yakınlarında düştüğünü teyit ediyoruz. DPR yetkilileri düşen uçağın enkazının bulunduğu alana ulaştı. Olay Ukrayna ordusunun provokasyonundan başka bir şey değil. Milis güçler bu yükseklikte bir yolcu uçağını vuracak füzelere sahip değil. Bizim füze savunma sistemlerimizin maksimum yüksekliği 2,5 kilometre.” bilgisini verdi.

Uluslararası uzman ve denetçileri kabul etmeye hazır olduklarını, gerçeklerin tamamı ile aydınlatılmasını istediklerini kaydeden Boroday, Ukrayna hava kuvvetlerinin uçağı düşürmesinin ihtimal dışı olmadığını savundu.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı yetkilisi Anton Geraşçenko, 295 kişinin öldüğünü doğruladı. İnterfaks haber ajansına konuşan Ukrayna Soruşturma Komisyonu yetkilileri, uçağın düştüğü bölgenin ayrılıkçı güçlerin kontrolünde olduğunu ve bölgeye girmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Bu arada uçağın parçalarına ulaşan yerel halk çektikleri fotoğrafı sosyal medyada paylaştı.
CİHAN







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI