Bugun...



Türkiye’de İlk Kez Türksat Uyguladı…


facebook-paylas
Tarih: 28-02-2014 23:35

Türkiye’de İlk Kez Türksat Uyguladı…


Türkiye’de İlk Kez Türksat Uyguladı…

Türkiye’de 4K Yaygınlaşıyor
Dünya’da ilk kez Japon Devlet Televizyonu NHK tarafından denemesi yapılan 4K teknolojisine uygun yayını Türksat A.Ş. Mayıs 2013’de Ankara Gölbaşı Yerleşkesinde test amaçlı olarak vermeye başladı. Türksat Kampüsü`nde çekilen görüntüler, Türksat 3A haberleşme uydusu üzerinden yayınlandı.
Türkiye’de yayıncılık teknolojileri alanında öncülük eden Türksat, 24-27 Ekim 2013 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen CeBIT Bilişim Eurasia fuarında yer alan standında “HD 4K” yayın içeriğini ziyaretçilerine göstermişti.
Türksat tarafından başlatılan 4K yayın teknolojisi, son olarak, geçtiğimiz hafta bir televizyon kanalındaki futbol karşılaşmasının yayınında uygulandı. 4K yayın teknolojisinin, Türkiye’de TV yayınlarında giderek yaygınlaşması ve bununla beraber, TV yayınları için yayın frekans ihtiyacının artması öngörülüyor. Söz konusu frekans ihtiyacı, büyük ölçüde, kısa bir süre önce başarıyla uzaydaki yörüngesine gönderilen Türksat 4A haberleşme uydusuyla karşılanacak.
4K Teknolojisi Nasıl İşler?
4K çözünürlüğü çoğunlukla dijital filmlerde ve bilgisayar grafiklerinde kullanılan bir çözünürlük formatıdır. 4K teknolojisiyle full HD görüntü kalitesi, 4 katına çıkar. 4K`da yatay çözünürlük yaklaşık 4.000 pikseldir. Söz konusu oran aynı zamanda 720 p ve 1080 p dikey sayısını temsil eder. 







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI