Bugun...



Şok İstihbarat Harekete Geçirdi


facebook-paylas
Tarih: 09-08-2013 12:59

Şok İstihbarat Harekete Geçirdi


El Kaide’nin, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da saldırı düzenleyeceği istihbaratı alan ABD, hava kargo birimlerinin denetlenmesini istedi...

Uyarı üzerine harekete geçen yabancı havayolu şirketleri, İstanbul’da denetim gerçekleştirecek. ABD Dışişleri Bakanlığı, El Kaide’nin özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya saldırma tehlikesi bulunduğuna dikkat çekerek, ağustos boyunca tüm havacılık sektörünü alarma geçmesi konusunda uyardı.
Bunun üzerine ABD’li Delta ile İngiliz British havayolu şirketleri, İstanbul’a denetim ekibi gönderme kararı aldı. İki havayolu şirketinin ekipleri, bu hafta Atatürk Havalimanı’nda kendilerine yer işletme ve kargo hizmeti sunan şirketleri denetleyecek. Yetkililer, Türkiye üzerinden ABD’ye sefer düzenleyen diğer şirketlerin de, Atatürk Havalimanı’nda denetimlerde bulunacağını bildirdi. Bu arada Amerikan Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsü (AIAA), hükümetleri, havacılık şirketleri ve diğer kurumları uluslararası havacılık ticari endüstrisine yapılacak siber güvenlik saldırılarına karşı uyardı. 11-13 Ağustos’ta Los Angeles’ta gerçekleşecek 2013 AIAA Havacılık Konferansı öncesinde yayınlanan rapora göre, sektörün dünyanın en karmaşık ve entegre teknolojik sistemlerinden birine bağımlı olduğunu, bunun da siber saldırı tehditlerini artırdığını belirtiyor.
Mustafa Gün / Zaman







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI