Bugun...



81 İl Valiliğine Genelge Gönderildi


facebook-paylas
Tarih: 14-12-2013 00:27

81 İl Valiliğine Genelge Gönderildi


81 İl Valiliğine Genelge Gönderildi

Erzincan Valiliği`nden yapılan açıklamaya göre "Sahte Emniyet Kemeri" kullanımı ve satışının yasaklanması için diğer il valiliklerine genelge gönderildi.
27.11.2013 tarihinde Türkiye’de ilk defa Erzincan’da Valiliği`nce “Sahte Emniyet Kemeri” kullanımı ve satışı yasaklanmıştı. Bu uygulamanın Türkiye`nin her yerinde geçerli olması için Erzincan Valiliği tarafından "Sahte Emniyet Kemeri" kullanımı ve satışının yasaklanması yönünde diğer il valiliklerine genelge gönderildiği açıklandı. Yapılan açıklamanın tam metni aşağıda yer almaktadır.
"Ülkemizde ve ilimizde meydana gelen trafik kazalarında vatandaşlarımız hayatını kaybetmekte, yaralanmakta veya sakat kalmaktadır. Meydana gelen trafik kazalarının çoğunluğunda araç içerisindekilerin emniyet kemeri takmadıkları ve emniyet kemeri yerine sahte emniyet kemeri tokası kullandıklarının tespit edilmesinin ardından, vatandaşlarımızın güvenliği için Türkiye’de ilk defa Erzincan’da Valiliğimizce “Sahte Emniyet Kemeri” kullanımı ve satışı 27.11.2013 tarihinde yasaklanmıştır.  Sahte emniyet kemeri tokasının satışı ve kullanımının ilimizde yasaklanmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bu uygulama örnek gösterilerek diğer illerde de “Sahte Emniyet Kemeri Tokasının” satışı ve kullanımının yasaklanması için 81 ilin Valiliğine genelge gönderilmiştir."







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI