Bugun...


OOCL, Chevron Tarafından Sağlanan Biyoyakıt Denemesini Tamamladı
Tarih: 30-09-2022 10:18:48 Güncelleme: 30-09-2022 10:18:48 + -


Hong Kong merkezli Orient Overseas Container Line Ltd. (OOCL), Chevron tarafından sağlanan bir biyoyakıtın deneme amaçlı kullanımını tamamladı.

facebook-paylas
Tarih: 30-09-2022 10:18

OOCL, Chevron Tarafından Sağlanan Biyoyakıt Denemesini Tamamladı

Hong Kong'dan Orient Overseas Container Line Ltd. (OOCL), Chevron tarafından sağlanan bir biyoyakıtın deneme amaçlı kullanımını tamamladı. Yakıt ikmali 24 Haziran'da konteyner gemisi MV Yokohama'da gerçekleştirildi. 4,578 TEU'luk gemi, Chevron Singapur tarafından sağlanan 1999,3 metrik ton B22 deniz biyoyakıtı ile yakıt ikmali yaptı.

Bu, OOCL'nin filosunda bir biyoyakıt sığınağının ilk denemesini işaret ediyor. Chevron Singapur tarafından sağlanan biyoyakıt ilk olarak Çok Düşük Sülfürlü Fuel Oil'de (VLSFO) %22'lik bir bileşik olarak ISCC sertifikalı Kullanılmış Yemeklik Yağ Metil Ester ile harmanlanmıştır. Bu şekilde oluşturulan biyoyakıt karışımı, herhangi bir değişiklik yapılmadan mevcut motorlarda kullanılabilir. Karışımın ayrıca yaşam döngüsü analizine göre CO2 egzozunu %15 ila %20 oranında azaltması bekleniyor.

Deneme yolculuğunun kendisi için MV Yokohama, OOCL'nin Güneydoğu Asya'daki AAA1 hizmetinde konuşlandırıldı. Gemi Singapur'dan yola çıktı, birkaç Avustralya limanını aradı ve ardından Singapur'a döndü. Duruşma 26 Haziran'da başladı ve 5 Ağustos'ta sona erdi ve toplam 41 gün sürdü.

OOCL'deki Operasyon Direktörü Kenny Ye, biyoyakıtların karbonsuzlaştırmaya doğru ilerlerken daha acil düzenleyici gereklilikleri karşılamak için en uygun seçenek olarak kabul edildiğini belirtti. Ayrıca Chevron Biyoyakıt Denemesinin başarısının, biyoyakıtın gemilerde sürdürülebilir şekilde kullanılmasının fizibilitesi konusundaki kesinliklerini artırdığını belirtti.






İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YUKARI