Bugun...


Dnata, potansiyel Heathrow grevini önlemek için görüşmeler istiyor
Tarih: 21-10-2022 11:13:32 Güncelleme: 21-10-2022 11:13:32 + -


Yer Hizmetleri işletmecisi Dnata UK, İngiltere'nin Heathrow Havalimanı'nda çalışanlarını temsil eden sendikalardan birini, olası bir grev eyleminden kaçınmak için görüşmelere katılmaya çağırdı.

facebook-paylas
Tarih: 21-10-2022 11:13

Dnata, potansiyel Heathrow grevini önlemek için görüşmeler istiyor

Dnata UK, İngiltere'nin Heathrow Havalimanı'nda çalışanlarını temsil eden sendikalardan birini, olası bir grev eyleminden kaçınmak için görüşmelere katılmaya çağırdı.

Dnata, Londra'daki Air Cargo News'e göre, Unite sendikasının Heathrow'da endüstriyel eylem için üyeleri oylarken daha fazla görüşme taleplerini görmezden geldiğini söyledi.

İşleyici, oylamanın Aralık 2021'de tüm personel için yüzde 10'luk bir artış (HGV Sürücüleri için yüzde 14,7) teklif edilmesine rağmen geldiğini söyledi.

Şirket şunları ekledi: 'dnata yakın zamanda yüzde 5,5'lik ek bir artış teklif etti ve toplam artışı yüzde 15,5'e çıkardı (HGV sürücüleri için yüzde 20,2), ancak bu Unite tarafından kabul edilmedi.

Dnata UK, havaalanı operasyonları, yer hizmetleri ve kargo genel müdürü Alex Doisneau şunları söyledi: "Unite'nin şimdi tartışmalardan çekilmesi olağanüstü. Birliğin önerisi gerçekçi değildir ve bir işletme olarak içinde bulunduğumuz zorlu ekonomik ortamı yansıtmamaktadır.

"Birleşik Krallık ve topluluklarına olan sürekli bağlılığımıza rağmen, pandeminin etkisi, hızlı enflasyon ve diğer yerel piyasa koşulları, Birleşik Krallık Havaalanı İşletmeciliği işimizin artık her ay mali zarara uğraması anlamına geliyor.

'Unite tarafından önerilen maaş artışı sorumsuzca ve şüphesiz işimizin uzun vadede iş gücümüzün çıkarına en iyi şekilde çalışma yeteneğini etkileyecektir.'

Unite, bu ayın başlarında, dnata ve Menzies'teki 700 işçinin, 12 Ekim'den 3 Kasım'a kadar sürecek olan olası grev eylemiyle ilgili ankete katılacağını söyledi.

Grev eylemi onaylanırsa, Kasım ortasında başlaması planlanıyor.

İşçiler, Heathrow'un iki, üç ve dört numaralı terminallerinden faaliyet gösteren havayollarının çoğunda sözleşmeli olarak istihdam edilmektedir.






İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI