Bugun...


2023 Mercedes-Benz EQE SUV : EV serisi yeniden doğuyor
Tarih: 26-10-2022 10:10:25 Güncelleme: 26-10-2022 10:29:25 + -


Mercedes-Benz, EQ elektrikli otomobil yelpazesini istikrarlı bir şekilde genişlettiğinden, diziliş biraz Tetris oyununun son aşamalarına benziyor. Çoğunlukla tamamlandı, ancak hala birkaç boşluk kaldı. Ve 2023 Mercedes-Benz EQE SUV, bunlardan birine mükemmel şekilde uyan parçadır.

facebook-paylas
Tarih: 26-10-2022 10:10

2023 Mercedes-Benz EQE SUV : EV serisi yeniden doğuyor

Mercedes kısa süre önce fiyat yelpazesinin zıt uçlarında iki elektrikli SUV daha piyasaya sürdü. EQS SUV, serinin amiral gemisi olarak konumlandırılırken, EQB giriş seviyesi modeldir. EQE SUV, bu ikisi arasında boyut ve muhtemelen fiyat arasında yer alıyor. İkincisi henüz onaylanmadı ve muhtemelen EQE SUV'nin planlanan Mart 2023 satış tarihine kadar olmayacak.

2023 Mercedes-Benz EQE SUV'nin önden üç çeyrek görünümü.

Front three quarter view of the 2023 Mercedes-Benz EQE SUV.

Tasarım

Adından da anlaşılacağı gibi, EQE SUV, EQE sedanın bir ticari araç versiyonudur ve muhtemelen showroomlarda birkaç ay geride kalacaktır. Mercedes, aynı şeyi hem SUV hem de sedan gövde modellerinde bulunan EQS ile yaptı.

Uzun, dik profili ile EQE SUV, alçak EQE sedan ile karşılaştırıldığında kesinlikle uygun bir SUV gibi görünüyor. Yine de bir EQS SUV'nin yanına park edin ve farklılıkları tespit etmek için bir ölçüm bandı çıkarmanız gerekecek.

EQE SUV, EQS SUV'den 0,6 inç daha dar ve 1,2 inç daha alçaktır, ancak en önemli fark uzunluktur. EQE SUV, 2,1 inç daha kısa dingil mesafesi ile EQS SUV'den 10,3 inç daha kısadır. EQS SUV'de üç sıra koltuk bulunurken, EQE SUV'de iki sıra bulunur. EQS SUV'nin üçüncü sırasındaki deneyimimize dayanarak, bu büyük bir kayıp değil.

İç tasarım teması, birçok ekranı barındıracak şekilde tasarlanmış geniş eğimli bir gösterge paneli ve geceleri oldukça dramatik görünmesi gereken çok renkli ortam aydınlatması ile diğer Mercedes EQ modellerinden devam ediyor. Bununla birlikte, Mercedes'in vegan bir seçenek olarak ürettiği gerçek deriden ziyade deri döşeme standarttır.

Interior of the 2023 Mercedes-Benz EQE SUV.

 

Teknoloji
Standart bilgi-eğlence sistemi, 12.8 inç dikey odaklı dokunmatik ekran ve kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto ile 12.3 inç dijital gösterge paneli içerir. EQE sedanda olduğu gibi, toplam 56 inç ekran alanı için bir ön yolcu dokunmatik ekranı ekleyen Mercedes'in Hiper Ekranının da mevcut olmasını bekleyin.

Diğer dikkate değer standart teknik özellikler arasında, bireysel sürücü profillerini etkinleştirmek için bir parmak izi sensörü ve Dolby Atmos ile bir Burmester 3D surround ses sistemi yer alıyor. Daha önce diğer Mercedes modellerinde görülen bir head-up display ve artırılmış gerçeklik navigasyon sistemi isteğe bağlı.

EQE SUV ayrıca standart otomatik acil frenleme, kör nokta izleme ve şeritte kalma yardımı da dahil olmak üzere beklenen sürücü yardımları dizisini de alıyor. İsteğe bağlı bir Sürücü Yardım Paketi, Distronic uyarlanabilir hız sabitleyici, Aktif Direksiyon Yardımı otomatik şerit merkezleme ve aracın yoldaki tehlikeler hakkında uyarı mesajları gönderip almasına olanak tanıyan araçtan araca (V2V) iletişim gibi özellikler ekler.

Özellikler
EQE SUV, tek motorlu arkadan çekişli EQE 350+ ve çift motorlu dört tekerlekten çekişli EQE 350 4Matic ve EQE 500 4Matic modellerinde piyasaya çıkıyor. 350+, 288 beygir gücü ve 417 pound-feet torka sahipken, 350 4Matic tork çıkışını 564 lb.-ft'ye yükseltiyor. EQE 500 4Matic, 536 hp ve 633 lb.-ft'ye sahiptir. tork.

Mercedes, EQE 350+ için 6,3 saniyelik, EQE 350 4Matic için 6,2 saniyelik ve EQE 500 4Matic için 4,6 saniyelik sıfırdan 60 mil/s hıza teklif veriyor. Her üçü de 130 mil maksimum hıza sahip. Diğer Mercedes EQ modellerinde olduğu gibi, EQE SUV serisinde arka aks yönlendirme ve havalı süspansiyon opsiyonel olarak sunuluyor.

2024 model yılı için bir AMG EQE SUV performans modeli gelecek. 617 hp ve 701 lb.-ft üreten AMG'ye özel motorlar alır. tork veya 677 hp ve 738 lb.-ft. isteğe bağlı AMG Dynamic Plus Paketi ile. Mercedes'e göre, ikincisi 3.4 saniyede sıfırdan 60 mil / saat hıza ve 149 mil / saat azami hıza izin veriyor. AMG'ye özgü şasi özellikleri arasında, AMG GT 4-Kapı'dan uyarlanmış bir sönümleme sistemi ve aktif bir devrilme önleme sistemi ile daha sportif süspansiyon ayarı yer alıyor.

Tüm versiyonlarda 90,6 kilovat saatlik lityum iyon pil takımı bulunur. Mercedes menzili tartışmıyor, ancak paketin Seviye 2 AC duvar kutusu ünitesi kullanılarak şarj edilmesinin 9,5 saat süreceğini söyledi. Mercedes, DC hızlı şarj güç oranının biraz hayal kırıklığı yaratan 170 kilovat olduğunu, ancak bunun yine de 32 dakikada %10 ila %80 şarjı tamamlayabileceğini söyledi.

Rakipler
Mercedes fiyatlandırmayı açıklamadı, ancak EQB'nin 55.550$ taban fiyatı ile EQS SUV'un 105.550$'lık başlangıç fiyatı arasında EQE SUV'nin devreye girmesi için bolca yer var. EQS SUV ile birlikte Alabama'da üretilecek olsa da, EQE SUV, 7,500 dolarlık federal EV vergi kredisi için fiyat sınırını aşarsa şaşırır.

Pazar şimdiden Audi E-Tron, BMW iX, Cadillac Lyriq ve Jaguar I-Pace dahil olmak üzere elektrikli lüks SUV'larla ve Polestar 3'ün kanatlarda beklediği daha sağlam Rivian R1S ile dolu. Kaçınılmaz Tesla karşılaştırması ile ilgili olarak, EQE SUV Model Y'den daha büyüktür ve muhtemelen daha yüksek fiyatlı olacaktır, ancak altı haneli Model X'in altından kalkmalıdır. EQE SUV, 2023'te ABD showroomlarına ulaştığında kesinlikle çok fazla rekabete sahip olacak.




Kaynak: https://www.digitaltrends.com/



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA LİMANLARINDAN Haberleri

YUKARI