Bugun...



Kastamonu`da 25 Milyon Tonluk Bakır Rezervi


facebook-paylas
Tarih: 07-08-2013 00:20

Kastamonu`da 25 Milyon Tonluk Bakır Rezervi


Kastamonu`da 25 milyon tonluk yeni bakır rezervi bulundu. Vali Erdoğan Bektaş, “Türkiye`nin en uzun kuyusu burada kazıldı ve en ciddi tenor oranı yüksek bakır madenlerinden birisi burada” dedi.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Eti Bakır AŞ`nin Küre ilçesindeki bakır madeninde 25 milyon tonluk yeni bakır rezervi bulduğunu söyledi. Bektaş, "Yeni cevher, Küre, Kastamonu ve ülkemiz için de çok önemli. 25 milyon tonluk rezervden bahsediyoruz. Türkiye`nin en uzun kuyusu burada kazıldı ve en ciddi tenor oranı yüksek bakır madenlerinden birisi burada” dedi.
Türkiye’nin bakıra çok ihtiyacı olduğunu dile getiren Bektaş, . Arkadaşlarımız o ihtiyacımızı buradan karşılamaya çalışıyor" diye konuştu.
Çalışmaların sürdüğünü dile getiren Etibakır AŞ Küre Genel Müdürü Ahmet Tezcan ise şöyle konuştu: “Rezerv tespit çalışmaları halen devam ediyor. 25-30 milyon tonu geçeceğini ümit ediyoruz. Şu anda hesapları yapılıyor. Özellikle 2014-2015 yıllarında kesin rakamlar ortaya çıkacak. 2015 yılından itibaren de Türkiye`nin en büyük ve en derin kuyusu, cevher üretimine başlayacak.”
AA







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Arşiv Haberler Haberleri

YUKARI YUKARI